Fiecare pasager va sti in timp real cand va sosi autobuzul in statie!

Atragerea de fonduri europene, guvernamentale sau judetene nerambursabile este o prioritate pentru primarul Gabriel Dumanica!

Comuna Afumati va avea statii moderne pentru autobuze. Dezvoltam comunitatea locala si investim in infrastructura viitorului.

Investitia se realizeaza prin participarea comunei Afumati in cadrul proiectului „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea Bucuresti - Ilfov, informarea calatorilor in statiile de transport public”, in parteneriat cu Consiliul Judetean Ilfov si cu alte 20 Unitati Administrativ Teritoriale, dintr-un total de 40 de localitati din jud. Ilfov.

Proiectul prevede modernizarea sistemului public de transport prin dotarea cu echipamente care sa afiseze informatii in timp real privind organizarea si functionarea programului de circulatie al vehiculelor. De asemenea, investitia vizeaza adaptarea sistemului la necesitatile persoanelor cu dizabilitati prin dotarea statiilor cu dispozitive audio.

Tehnologia a devenit parte integrata in activitatile noastre zilnice, iar aceste sisteme de afisaj vor favoriza managementul eficient al timpului.

Investitia va contribui la realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil si sigur, la cresterea calitatii serviciilor oferite, cresterea numarului de calatori si implicit reducerea emisiilor poluante generate de transportul privat individual.

Finantarea proiectului se va face in cea mai mare parte prin Planului National de Redresare si Rezilienta al Romaniei, valoarea totala a investitiei fiind de 17.143.819,98 lei exclusiv TVA!

Toate UAT-uri implicate in acest proiect vor avea contributii proprii, din bugetele locale.

Investitiile in dezvoltarea durabila si modernizarea infrastructurii sunt componente esentiale ale administratiei locale pentru crearea unei comunitati puternice pentru viitor, cu baze solide si etape clar consolidate.

 

Servicii OnLine

Protectie sociala