Taxa se va achita la casieria primariei, in baza unei declaratii pentru stabilirea cuantumului taxei speciale de salubrizare.

Declaratia poate fi obtinuta de la Primaria Comunei Afumati sau descarcata de pe site-ul institutiei la adresa: https://www.primariaafumati.ro/fisiere/pdf/salubrizare/declaratie_salubrizare.pdf

La propunerea primarului Gabriel Dumanica, Consiliul Local a aprobat mentinerea tarifului din anul 2022 pentru taxa de salubrizare din anul 2023, acesta fiind in valoare de 12 lei/persoana/luna pentru persoanele fizice.

Gunoiul selectiv va fi ridicat saptamanal (de 4 ori pe luna) in aceeasi zi cu cel menajer, in masini separate, conform reglementarilor in vigoare.

Programul pe strazi privind ridicarea gunoiului menajer se va mentine la fel ca anul trecut!

In vederea calcularii taxei speciale de salubrizare, persoanele fizice (proprietari ai imobilelor) au obligatia depunerii, pana la data de 20 februarie, a Declaratiei de impunere data pe proprie raspundere.

Taxa speciala de salubrizare se poate plati lunar, pe o perioada de mai multe luni sau pentru intregul an (respectand termenele de a achita taxa pana la data de 30 iunie pentru prima jumatate de an si pana pe 31 decembrie pentru cealalta jumatate).

In zilele urmatoare, echipe din cadrul Primariei Comunei Afumati vor fi pe strazi pentru a veni in sprijinul afumatenilor in vederea completarii declaratiilor de impunere.

Primaria Afumati dispune de un sistem de INFORMARE EFICIENTA A CETATENILOR prin SMS! Pentru a primi mesaje (sms) de interes comunal puteti depune o cerere la registratura primariei!

 

Servicii OnLine

Protectie sociala