Editia de primavara a targului de turism este organizata in perioada 22-25 februarie 2018 in cadrul Centrului Expozitional Romexpo.

Comuna Afumati este reprezentata pentru a treia oara, dupa participarile din 2013 si 2017, la cel mai mare eveniment din Romania dedicat industriei turismului.

Variantele de relaxare departe de agitatia oraselor, dar si alte oferte de ocupare a timpului liber le sunt prezentate vizitatorilor, prin distribuirea de cataloage, pliante, brosuri si harti cu principalele obiective turistice din comuna Afumati:

1) Ansamblul fostei curti a Stolnicului Constantin Cantacuzino (datand de la sfarsitul secolului XVII), este inscris in Lista monumentelor istorice realizata de Ministerul Culturii in categoria monumentelor de tip A (IF-II-a-A-15258) si este format din Biserica “Adormirea Maicii Domnului” (sau Biserica Veche, asa cum este cunoscuta de localnici) Conacul Stolnicului Constantin Cantacuzino si Zidul de incinta.

2) Ruinele Curtii Domnesti a lui Radu de la Afumati (domn al tarii Romanesti intre anii 1522-1529), la intrarea in comuna, pe malul stang al paraului Pasarea la 300 m vest de soseaua Afumati – Petrachioaia.

3) Padurea peisagistica de la Afumati, in suprafata de 235 ha, face parte din renumitii “Codrii Vlasiei”. Padurea Afumati este formata din diverse specii de foioase – stejar, fag, artar, salcam, tei, in amestec sau in masive. Vegetatia ierboasa este predominant reprezentata de graminee si leguminoase. 4) Lacurile aflate pe valea raului Pasarea in nord-vestul, centrul si sud-estul comunei pot oferi o baza de agrement foarte atractiva pentru turistii aflati in tranzit si pentru turistii de weekend.