A fost construit cel mai important giratoriu de pe DN2, la KM 16+100!

Comuna Afumati mai adauga o pagina in ceea ce priveste modernizarea, urbanizarea si sistematizarea localitatii.

Dupa lungi demersuri incepute de primarul Gabriel Dumanica, cu sprijinul cetatenilor comunei Afumati, astazi am reusit sa vedem cum s-a finalizat o MARE dorinta a intregii comunitati afumatene: Vestita "Curba de la Afumati" cunoscuta de intreaga tara a devenit "Giratoriul de la Afumati"!

Multumim domnului premier Ludovic Orban, actualei conduceri a Ministerului Transporturilor, domnului ministru Lucian Bode, secretarului de stat Irinel Scriosteanu si personalului implicat in succesul acestui proiect, pentru ca au inteles importanta acestei portiuni de DN2 care strabate comuna Afumati.

Comuna Afumati, cu cei cca. 9 km de DN2, era cunoscuta cu mari probleme de trafic in ceea ce priveste siguranta circulatiei, lucrurile accentuandu-se in ultimii ani, fiind "punctul negru nr 1" de pe DN2 la accidentele usoare, grave, cu raniti si chiar decedati. Importanta acestui obiectiv rutier este facuta si de intersectia dintre DN2(E85), DJ200A(sos. Petrachioaia) si str. Traian (drum comunal), iar prin amenajarea intersectiei actuale si prin aducerea acesteia la parametrii impusi de normele in vigoare se va obtine beneficiul de a fi reduse accidentele rutiere soldate cu urmari grave si foarte grave, cresterea gradului de siguranta rutiera in zona de intersectie, efectul de eliminare de pe DN2 a unui punct negru generator de accidente, cresterea confortului participantilor la trafic prin imbunatatirea conditiilor de deplasare si calmarea traficului in zona de intersectie.

Deoarece urgenta o cerea, s-a realizat o lucrare cu caracter provizoriu pe sistemul demontabil, in acest moment personalul calificat al CNAIR, prin DRDP Bucuresti, lucreaza la proiectare pentru realizarea unei investitii definitive cu structura din beton armat, amenajare semnalistica si peisagistica.

Este prima investitie majora si cea mai urgenta de pe DN2 din seria de proiecte a primarului Gabriel Dumanica ce vizeaza siguranta cetatenilor in trafic, pe raza comunei Afumati, din care amintim:

  • Semafor la Primaria Afumati (Scoala ”A” - Monument)
  • Giratoriu zona Curba (finalizat)
  • Treceri de pietoni semnalizate cu indicatoare cu led pe DN2 (finalizat)
  • Iluminatul suplimentar al trecerilor de pietoni pe DN2 (finalizat)
  • Punct de intoarcere zona Moara
  • Gasirea unei solutii pentru giratoriu zona Deal
  • Giratoriu la Ograda Stefanesti (capat maxi-taxi)
  • Treceri noi pe DN2 si DJ