Se va rezolva problema punctului de intoarcere pentru afumatenii care locuiesc in zona DEAL!

Joi, 16 martie, a fost semnat contractul pentru proiectarea si executia lotului 3 al Autostrazii de Centura Bucuresti Nord (A0 Nord “Centura Noua”) cu compania China Civil Engeneering Construction Corporation (CCECC)!

Lotul 3 din A0 Nord are o lungime de 8,6 km si asigura legatura intre DN2 Afumati (din spatele societatii Ocean Fish in continuarea Lotului 2 "Afumati - Otopeni - Corbeanca").

Pe traseul lotului 3 al A0 Nord vor fi construite 7 poduri si pasaje dar si un nod rutier care va face legatura cu DN2, rezolvand astfel problema punctului de intoarcere pentru afumatenii care locuiesc in zona DEAL.

Acest nou nod rutier va contribui la dezvoltarea economica a comunei prin atragerea de noi investitii si crearea de locuri de munca pentru afumateni!

Termenul contractului este de 30 de luni din care 12 luni sunt destinate perioadei de proiectare si 18 perioadei de executie a lucrarilor.

Lucrari prevazute pentru DN2/Afumati - DN3/Cernica:

  • Nod rutier la intersectia cu DN2, Bucuresti – Urziceni (km 40+230) (ZONA OCEAN FISH)
  • 7 structuri
  • Parcare de scurta durata
  • Termen: 12 luni proiectare + 18 luni executie
  • Finalizare: 2026 Valoare: 397.996.117,63 lei fara TVA
  • Stadiu: Contractat (16 martie 2023)

Tot in Afumati, pe Lotul 2 "Afumati - Otopeni - Corbeanca", UMB a turat toate motoarele! Stadiul fizic al lucrarilor pentru acest lot se apropie de 50%, iar mobilizarea celor 1000 oameni prezenti in santier confirma angajamentul constructorului UMB de a finaliza si de a da in trafic aceasta lucrare inainte de termen, bineinteles, cu sustinerea Ministerului Transporturilor si, implicit, a Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.