Amenajarea de noi spatii verzi reprezinta o priotitate pentru primarul Gabriel Dumanica!

Extinderea parcului de pe str. Mihai Bravu a fost imperios necesara deoarece este situat in zona centrala a comunei, unde densitatea populatiei este mare, numarul de persoane ce utilizeaza acest spatiu verde fiind in continua crestere ca urmare a dezvoltarii urbanistice zonale.

A fost extinsa atat zona verde, zona locurilor de joaca pentru copii, dar si zona cu aparate de fitness:

▪️ realizare piateta rotunda cu banci circulare, acoperita cu o cupola metalica ce deserveste ca suport pentru plantele cataratoare

▪️ inlocuirea nisipului din spatiul de joaca cu covor tartanic

▪️ extinderea locului de joaca cu un echipament impartit in doua grupe de varste. Prima parte 2-5 ani, partea a doua peste 5 ani

▪️ delimitarea locului de joaca cu gard viu colorat

▪️ mutarea zonei fitness in proximitatea locului de joaca, suplimetarea cu noi echipamente de fitness

▪️ instalarea unui cos de baschet reglabil pe inaltime cu plasa de protectie si sistem de iluminat

▪️ instalare pardoseala din dale de polipropilena pentru terenul de baschet

▪️ instalare cismea racordata la reteaua de apa

▪️ realizare alei, montare mobilier urban, sistem de iluminat si sistem de irigat automatizat

▪️ plantari, gazonare

Achizitia terenului din proximitate, in suprafata de 778 mp, a reprezentat singura posibilitate de a marii acest spatiu alocat pentru recreerea cetatenilor din zona, dar si din alte parti ale localitatii!

Un parc cu suprafata totala de 2578 mp face fata mult mai bine solicitarilor si asteptarilor cetatenilor comunei din zona centrala. Aceasta lucrare face parte din cele circa 60 de proiecte cu finantare din fonduri europene, guvernamentale, judetene, dar si din bugetul local al comunei Afumati, care se vor finaliza in urmatorii 3 ani.

„Primaria comunei Afumati poate realiza astfel de proiecte doar daca detine in proprietate terenuri intravilane pe care pot fi construite asemenea spatii verzi destinate tuturor afumatenilor.

Proiectul privind extinderea parcului de pe strada Mihai Bravu se adauga parcurilor vechi, dar si celorlalte trei noi parcuri propuse de administratie si aflate in etape finale de avizare in vederea inceperii lucrarilor:

▪️ parcul de la Canton, din centrul comunei, cu o suprafata de peste 1.600 de metri patrati, aflat in executie in acest moment

▪️ parcul din zona Moara, cu o suprafata de 3.000 de metri patrati

▪️ parcul din Ograda Stefanesti, cu o suprafata de 7.500 de metri patrati, amplasat la capatul strazilor Motrului cu Belsugului

Pentru acesta din urma, proiectul este mai amplu si include si o sala de sport cu 180 de locuri pe scaune, investitie derulata prin Compania Nationala de Investitii, si cladiri sociale cu o intaltime de pana la 4 etaje. Vor fi, asadar, numeroase locatii noi de relaxare cu spatii verzi, la care se adauga si baza sportiva cu o suprafata de peste cinci hectare ce are in vecinatate Padurea Afumati, pe o latura, cu o lungime de aproape 600 de metri”, a declarat primarul Gabriel Dumanica.