Proiectele de dezvoltare a infrastructurii de apa si canalizare in Afumati si Ganeasa trec la o etapa finala!

Au fost semnate contractele de atribuire a componentei de asistenta tehnica pentru managementul proiectului, supervizarea lucrarilor, pregatirea proiectelor tehnice si a documentatiilor de atribuire inclusiv asistenta tehnica acordata de proiectant pe durata executiei lucrarilor.

Semnarea a avut loc in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Ilfov, Hubert Thuma, a vicepresedintilor Stefan Radulescu si Vincentiu Voicu si a primarilor Gabriel Dumanica si Niculae Raul Gabriel.

Extindem reteaua de apa si canalizare cu fonduri europene! Aceste fonduri sunt alocate pentru strazile care nu dispun la acest moment de aceste utilitati atat de necesare!

AFUMATI (DN2, TOATA zona DEAL, TOATA zona PIUA - Boltasi, zona Doraly)

▪️ Extindere retea apa – 11,71 km

▪️ Extindere retea canalizare – 18,93 km

▪️ Statie de epurare – 1 buc.

▪️ Racordurile pana la limita de proprietate sunt GRATUITE pentru afumateni!

GANEASA

▪️ Extindere retea canalizare – 13,4 km

Aproximativ 50 milioane euro fara TVA (245.065.894,3 lei fara TVA) vor fi investite in infrastructura de apa si canalizare in localitatile Afumati si Ganeasa, fonduri obtinute prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM.

Obiectivul principal al proiectului il reprezinta extinderea si modernizarea infrastructurii publice de alimentare cu apa si de canalizare, in scopul cresterii gradului de acces a populatiei la servicii sigure din punct de vedere calitativ si cantitativ, in conditii de ocrotire a mediului inconjurator si protejare a resurselor de apa.

Odata cu implementarea acestui proiect localitatea noastra va avea in procent de peste 95% rezolvata problema apei potabile si a canalizarii! Se lucreaza intens la procedurile legale (documentatie si licitatie) pentru ca proiectul sa poata fi implementat incepand cu anul viitor!

Aceste lucrari fac parte din cele circa 60 de proiecte cu finantare din fonduri europene, guvernamentale, judetene, dar si din bugetul local al comunei Afumati, care se vor finaliza in urmatorii 3 ani.

Multumim dlui presedinte Hubert Thuma si echipei de profesionisti din cadrul CJ Ilfov pentru excelenta colaborare.