Primaria Afumati anunta semnarea contractului de finantare pentru construirea a doua statii electrice cu cate doua puncte de reincarcare in cadrul ”Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: statii de reincarcare pentru vehicule electrice in localitati", derulat prin Administratia Fondului pentru Mediu!

Statiile vor fi amplasate la Baza Sportiva Afumati si in incinta imobilului de la Parcul de Tineret din zona Deal, care are ca vecinatate strazile Mihai Eminescu si Ioan Slavici.

Totodata, prin alt proiect, ne-am inscris cu alte doua locatii, una pe strada Caisului (parcul de la Moara), iar cealalta pe strada Albastrelelor nr. 40, in zona Deal (langa Skatepark).

Prin realizarea acestui obiectiv de investitii se urmareste dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrica si imbunatatirea calitatii mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin stimularea utilizarii vehiculelor electrice.

Atragerea de fonduri europene, guvernamentale sau judetene nerambursabile este o prioritate pentru primarul Gabriel Dumanica! Acest proiect face parte din cele circa 60 de proiecte cu finantare din fonduri europene, guvernamentale, judetene, dar si din bugetul local al comunei Afumati, care se vor finaliza in urmatorii 3 ani.