Atragerea de fonduri europene, guvernamentale sau judetene nerambursabile este o prioritate pentru primarul Gabriel Dumanica!

Primaria Afumati anunta semnarea contractului de finantare pentru un NOU proiect derulat cu fonduri nerambursabile prin PNRR pentru “Dezvoltarea serviciilor de educatie timpurie complementare destinate infiintarii a 2 grupe de copii cu varsta intre 0-3 ani” in valoare de aprox. 10 mld lei vechi.

Prin realizarea acestui obiectiv se urmareste asigurarea capacitatii de gestionare a serviciilor de educatie timpurie si accesul la invatamant pentru copiii cu varste cuprinse intre 0 si 3 ani. Totodada, in cadrul acestui program, vor fi organizate saptamanal cursuri de educatie parentala, consiliere si sprijin familial pentru cel putin 20 de parinti.

Perioada de implementare a proiectului este octombrie 2023, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 6 luni de la data de 31.03.2024, iar valoarea totala a contractului de finantare este de 854.0001,72 lei, din care valoarea eligibila din PNRR este in cuantum 717.648,50 iar valoarea TVA aferenta este de 136.353,22 lei. Valoarea cofinantarii este de 140.245,8 lei, suma ce va fi suportata din bugetul local al comunei Afumati, jud. Ilfov.

Scoala Mare prin achizitia si alipirea celor 4 terenuri invecinate A DEVENIT SI MAI MARE (3,05 ha), iar acest lucru ne permite sa dezvoltam proiecte importante pentru copiii afumateni (cresa (finantare aprobata), sala de sport si teren sintetic (realizat), sala de festivitati pentru elevi(documentatie in faza finala)...etc.).

Grija pentru accesul copiilor din comunitatea noastra la educatie de calitate, in conditii la standarde europene, este prioritara pentru primarul Gabriel Dumanica!

"Asa cum stim cu totii, fondurile europene nu sunt deloc simplu de ontinut si necesita, pe langa foarte multe ore de munca si munti de dosare cu documentatii, cofinantare de la bugetul local pentru a fi alocate! Toate aceste proiecte derulate cu fonduri UE nerambursabile sunt foarte importante pentru dezvoltarea localitatii noastre, pentru cresterea calitatii vietii tuturor celor care traiesc si muncesc aici, pentru viitorul copiilor nostri. Le multumesc colegilor mei pentru munca sustinuta!", a declarat primarul Gabriel Dumanica.

Acest proiect face parte din cele circa 60 de proiecte cu finantare din fonduri europene, guvernamentale, judetene, dar si din bugetul local al comunei Afumati, care se vor finaliza in urmatorii 3 ani.