Avem o comuna frumoasa iar cu investitiile ce se vor realiza in urmatorii ani cu finantare din bugetul local, cat si prin accesare de fonduri europene, guvernamentale sau judetene nerambursabile, va deveni una de nivel european!

Primarul Gabriel Dumanica a semnat in prezenta ministrului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, dl. Adrian-Ioan VESTEA, contractul de finantare pentru consolidarea, reabilitarea si modernizarea Caminului Cultural din Afumati, in valoare totala de cca. 15 milioane lei (aprox. 3 milioane de Euro)!

Valoarea cofinantarii este de cca. 1.900.000 lei, suma ce va fi suportata din bugetul local al comunei Afumati, jud. Ilfov.

SEMNAREA CONTRACTULUI DE FINANTARE INSEAMNA CA SUNT BANII ALOCATI, CEEA CE NE PERMITE SA INCEPEM PROCEDURILE DE LICITATIE IN VEDEREA EXECUTIEI LUCRARILOR!

Caminul cultural din localitate, construit in jurul anului 1960, va intra intr-un amplu proces de consolidare, reabilitare si modernizare, in conformitate cu normele ISU! Proiectul vizeaza cresterea atractivitatii localitatii prin reabilitarea si modernizarea imobilului conform standardelor europene si dotarea cu echipamente necesare pentru a sustine desfasurarea activitatilor artistice, sociale, culturale, recreative si educative!

Vor fi efectuate lucrari de consolidare, refacerea acoperisului si eficientizarea energetica prin montarea panourilor solare, refacerea fatadei cu izolatie termica, finisaje pereti, refacere pardoseli si structura scena, inlocuire tamplarie, dotari la sala de spectacole, sistem de incalzire prin pompe de caldura, refacerea instalatiilor electrice, sanitare si realizarea instalatiei de ventilat.

Atragerea de fonduri europene, guvernamentale sau judetene nerambursabile este o prioritate pentru primarul Gabriel Dumanica! Acest proiect face parte din cele circa 60 de proiecte cu finantare din fonduri europene, guvernamentale, judetene, dar si din bugetul local al comunei Afumati, care se vor finaliza in urmatorii 3 ani.