Au fost finalizate lucrarile de executie la un nou teren sintetic multifunctional (pentru tenis de picior si baschet) cu nocturna situat in cartierul de tineret pe str. Albastrelelor (zona Deal - Skate Park).

Primarul Gabriel Dumanica a initiat acest proiect pentru ca afumatenii din aceasta zona a comunei sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze la celelalte locatii existente, avand in vedere traficul rutier tot mai aglomerat de pe DN2.

Aceasta locatie dispune de un teren in suprafata de 13.000 mp (1,3 ha) ce permite realizarea de noi spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, dar si a unui nou teren sintetic de fotbal de dimensiuni mari cu noctura, foisor si aparate de fitness. La eveniment a fost prezent si presedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, care a subliniat beneficiile adoptarii unui stil de viata sanatos, dar si faptul ca va sustine cu tarie marile proiecte de dezvoltare pe care primaria Afumati le are in derulare, dintre care amintim de proiectul de extindere a retelei de apa si canalizare in toata Zona Deal, Zona Piua (raul Pasarea), DN2, Doraly si zona de Centura, in asociere cu CJ Ilfov, care a trecut de faza de licitatie, urmand sa fie anuntat constructorul si sa incepa lucrarile!

Terenul multifunctional vine ca o completare a parcurilor amenajate in aceasta zona, creand astfel un nou spatiu excelent in care cei mici, dar si cei mari, pot sa faca miscare in aer liber in conditii sigure si moderne.

Primaria comunei Afumati isi propune sa creasca suprafata spatiilor de agrement si de relaxare din localitate, echilibrate pe zone ale comunei, pe baza indicatorilor de densitate a populatiei si in functie de terenurile pe care Primaria si Consiliul Local le detin in proprietate!

Aceasta lucrare face parte din cele circa 60 de proiecte cu finantare din fonduri europene, guvernamentale, judetene, dar si din bugetul local al comunei Afumati, care se vor finaliza in urmatorii 2 ani.