Hramul Parohiei Afumati 1

Numerosi afumateni din toate zonele comunei au luat parte, luni, 14 august, la hramul Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Afumati 1.

A fost o zi cu o mare insemnatate religioasa, o zi in care credinciosii s-au inchinat si s-au rugat Maicii Domnului pentru sanatatea sufletului si a trupului.

Acest eveniment a avut loc in prezenta a unui numar insemnat de preoti (18 slujitori), un cor distins de psalti, sub conducerea parintelui Protopop Burcea Cristian, de la Protoieria Ilfov-Nord.

Aceasta sarbatoare a coincis cu finalizarea lucrarilor la proiectul "Clopotnita si acces stradal la Biserica Adormirea Maicii Domnului din comuna Afumati, jud. Ilfov", conform autorizatiei de construire nr. 134 din 24.08.2016, emisa de Primaria Afumati.

La sfarsitul evenimentului inchinat Maicii Domnului, a avut loc o slujba de binecuvantare a clopotnitei noi, realizata la intrarea in curtea Bisericii Parohiale.

Realizarea acestei clopotnite a fost necesara pentru ca cea veche nu se mai putea repara. Constructia are si scopul de a pune in valoare intregul ansamblu ce face parte din fosta curte a Stolnicului Constantin Cantacuzino (datand de la sfarsitul secolului XVII), avand in vedere pozitia retrasa a Bisericii, fiind destul de greu de observat de la drumul judetean 100.

Constructia are o valoare de cca 200.000 lei si a fost finantata integral din bugetul local, la initiativa primarului Gabriel Dumanica.

 

Servicii OnLine

Protectie sociala