Atragerea de investitii noi, care sa duca la dezvoltarea economica a comunei Afumati, reprezinta prioritatea primarului Gabriel Dumanica.

Prin Ordinul nr. 1261, publicat in Monitorul Oficial nr. 900 din 20 septembrie 2021, a fost acordat titlul de Parc Industrial Societatii CTPARK MIU SRL, pentru terenul amplasat pe teritoriul administrativ al comunei Afumati, judetul Ilfov, situat in tarlaua 111, in spatele societatii Romvac Company, cu iesire in centura Bucuresti, avand o suprafata de 180.000 mp.

Aceasta investitie va genera nu doar crearea de noi locuri de munca in diferite industrii, ci si o dezvoltare economica si sociala generala cu efecte pozitive majore pentru comuna Afumati.

Primaria si Consiliul Local Afumati a emis si aprobat toate documentatiile urbanistice, cu celeritate si profesionalism, pentru succesul acestui mare proiect.

Asa cum s-a demonstrat si in cazul altor investitii similare in alte zone ale tarii (Oradea, Timisoara, Arad, etc.) anuntarea si inceperea dezvoltarii unui Parc Industrial duce la cresterea vizibilitatii, rezultand atragerea de proiecte in diverse domenii, cu impact pozitiv asupra intregii comunitati.

Companiile care-si vor desfasura activitatea in Parcul Industrial vor deveni motoare de crestere economica zonala.

Cu aceasta investitie, care se adauga la cele deja existente, comuna Afumati va deveni un centru economic dinamic, cu infrastructura rutiera si tehnico edilitara dezvoltata si structuri moderne pentru sustinerea afacerilor.

Parcul logistic are ca obiect de activitate principal depozitarea bunurilor de larg consum, spatii tehnice si de birouri, cu o valoare totala a investitiei de circa 107.000.000 lei.