Primaria comunei Afumati asigura permanent ingrijirea spatiilor verzi si a imobilelor detinute in administrare si proprietate cum ar fi parcurile, scolile, gradinitele si dispensarul.

Potrivit prevederilor legale asigurarea si pastrarea curateniei si ordinii pe teritoriul localitatilor, buna gospodarire a acestora si respectarea normelor de igiena constituie o obligatie fundamentala a autoritatilor administratiei publice locale, a institutiilor publice, agentilor economici si a altor persoane juridice, precum si a cetatenilor.

De aceea va solicitam si dvs., cetateni ai comunei Afumati, ca pe portiunea din fata portii sa efectuati curatarea podetelor, santurilor, a zonelor din dreptul locuintelor si/sau a spatiilor comerciale, cat si tunderea vegetatiei spontane.

Autoritatile si institutiile publice, precum si persoanele fizice si juridice au obligatia sa efectueze lucrari de intretinere, reparare si curatenie a cladirilor si a terenurilor aflate in proprietatea sau in folosinta lor, a anexelor acestora, a incintelor, imprejmuirilor, precum si a oricaror alte spatii utilizate de acestea.

Indiferenta in sensul realizarilor actiunilor de mai sus, se pedepseste conform prevederilor O.G. 21/2002 (cu modificarile si completarile ulterioare) privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale.

Ordonanta stabileste obligatiile si raspunderile care revin autoritatilor administratiei publice locale, institutiilor publice, agentilor economici si cetatenilor pentru buna gospodarire a localitatilor, pentru instaurarea unui climat de ordine si curatenie pe teritoriul acestora.

Anul acesta iarba de pe strazi nu va mai fi tunsa din cauza costurilor foarte mari, dar si pentru a implica cetatenii in ingrijirea spatiului strict din fata curtii.

Acest lucru trebuie realizat tot timpul anului!

Va multumim pentru intelegere si implicare!